Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Sacharydy, lipidy i białka /
Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Sacharydy, lipidy i białka /
Sacharydy, lipidy i białka
pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Bronisław Drozdowski [et al.].
- Wyd. 5 zm.
- Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007.
- 303, [1] s. : il. ; 24 cm.
Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Książka polecana studentom i pracownikom naukowym wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp., przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności.
9788320432756 9788320432725
Substancje odżywcze--podręczniki akademickie.
Żywność--skład chemiczny--podręczniki akademickie.
Sacharydy--podręczniki akademickie.
Lipidy--podręczniki akademickie.
Białka--podręczniki akademickie.
Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Książka polecana studentom i pracownikom naukowym wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp., przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności.
9788320432756 9788320432725
Substancje odżywcze--podręczniki akademickie.
Żywność--skład chemiczny--podręczniki akademickie.
Sacharydy--podręczniki akademickie.
Lipidy--podręczniki akademickie.
Białka--podręczniki akademickie.