MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
02337cam a2200457 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
Pole kontrolne |
xx004409228 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
Pole kontrolne |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
Pole kontrolne |
20241231114427.0 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788301200435 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)1413479779 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
GDY 17/IK |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
GDY 17/IK |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
WR 004/EJ |
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Mięso i przetwory drobiowe : |
Ciąg dalszy tytułu |
technologia, higiena, jakość : praca zbiorowa / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
pod redakcją Tadeusza Grabowskiego i Jacka Kijowskiego; autorzy: Elżbieta Anders, Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski, Piotr Konieczny, Lucjan Krala, Robert Kusterka, Jolanta Tomaszewska-Gras, Zofia Woś, Wiktor Wysłouch, Jerzy Ziołecki. |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wydanie I - 1 dodruk (PWN). |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, |
Data wydania |
2018. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
XI, [3], 573, [1] stron : |
Oznaczenie ilustracji |
ilustracje ; |
Format |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA |
Tytuł |
Żywność, Jakość, Technologia |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Książka jest kontynuacją poprzednich wyd. "Technologii mięsa drobiowego" (WNT 1965, 1977, 1993). |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks. |
521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO |
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego |
Dla studentów akademii rolniczych, dla lekarzy weterynarii oraz nauczycieli i uczniów szkół średnich o profilu spożywczym. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Mięso drobiowe |
Określnik rzeczowy |
produkcja i handel |
Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
44022 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Mięso drobiowe |
Określnik rzeczowy |
jakość |
Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
44023 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Grabowski, Tadeusz |
Dopowiedzenie inne niż daty biograficzne |
(technologia żywności i żywienia). |
Określenie rodzaju współpracy |
Redakcja |
9 (RLIN) |
44018 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Kijowski, Jacek |
Daty biograficzne |
(1948-2013). |
Określenie rodzaju współpracy |
Redakcja |
9 (RLIN) |
39255 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Anders, Elżbieta. |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
44017 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Cegielska-Radziejewska, Renata. |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
62493 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Konieczny, Piotr. |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
139238 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Krala, Lucjan |
Daty biograficzne |
(1949- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
139239 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Ziołecki, Jerzy. |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
139240 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Kusterka, Robert |
Daty biograficzne |
(1964- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
139241 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Woś, Zofia. |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
139242 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Wysłouch, Wiktor. |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
139243 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. |
Określenie rodzaju współpracy |
Wydawca |
Relationship |
pbl |
9 (RLIN) |
100708 |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII |
Tytuł |
Żywność, Jakość, Technologia |
9 (RLIN) |
39256 |
856 48 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO |
Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) |
<a href="http://www.nukat.edu.pl/nukat/icov/L30/xx001464603.jpg">http://www.nukat.edu.pl/nukat/icov/L30/xx001464603.jpg</a> |
920 ## - |
-- |
978-83-01-20043-5 |
942 ## - POLA KOHA |
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane |
Inne/Ogólny schemat klasyfikacji |
Typ dokumentu |
Reading room collection |