MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01557nam a2200361 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
Pole kontrolne |
xx005255342 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
Pole kontrolne |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
Pole kontrolne |
20241231115222.0 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788302183119 |
Qualifying information |
część 1 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788302183126 |
Qualifying information |
całość |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)1290795064 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR 7/DZ |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR 7/DZs |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR 7/MN |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Konarzewska, Małgorzata. |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
153141 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem : |
Ciąg dalszy tytułu |
przygotowanie i wydawanie dań : technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz : HGT.02 : podręcznik. |
Oznaczenie podserii/części/sekcji |
Cz. 1 / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Małgorzata Konarzewska. |
246 30 - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
Przygotowanie i wydawanie dań |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wydanie VIII (2021). |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, |
Data wydania |
2021. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
479 stron : |
Oznaczenie ilustracji |
ilustracje kolorowe ; |
Format |
25 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
U góry okładki: Reforma 2019. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliografia na stronach 472-475. |
521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO |
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego |
Dla uczniów branżowej szkoły I stopnia, technikum. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Gastronomia |
Określnik formy |
podręczniki dla szkół średnich. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
129533 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kuchnia |
Określnik formy |
podręczniki dla szkół średnich. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
153142 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywienie |
Określnik formy |
podręczniki dla szkół średnich. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
36362 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne. |
Określenie rodzaju współpracy |
Wydawca |
Relationship |
pbl |
9 (RLIN) |
100891 |
920 ## - |
-- |
978-83-02-18311-9 |
-- |
część 1 |
920 ## - |
-- |
978-83-02-18312-6 |
-- |
całość |
942 ## - POLA KOHA |
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane |
Inne/Ogólny schemat klasyfikacji |
Typ dokumentu |
Reading room collection |