MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01579cas a2200385 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
Pole kontrolne |
cc95215518 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
Pole kontrolne |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
Pole kontrolne |
20241231090617.0 |
022 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER WYDAWNICTWA CIĄGŁEGO |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego |
0137-1495 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)168551351 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR U/KM |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR U/KM |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
LUBL 58/ASs |
041 0# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
eng |
Język streszczeń |
pol |
210 1# - TYTUŁ SKRÓCONY |
Tytuł skrócony |
Acta Aliment. Pol. |
222 #0 - TYTUŁ KLUCZOWY |
Tytuł kluczowy |
Acta Alimentaria Polonica |
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Acta Alimentaria Polonica / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Polish Academy of Sciences. Committee of Food Chemistry and Technology. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
PWN, |
Data wydania |
1975-1991. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Format |
24 cm. |
310 ## - OBECNA CZĘSTOTLIWOŚĆ |
Częstotliwość |
Kwart. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
362 0# - STREFA NUMERACJI |
Numeracja |
Vol.1=25, no.1 (1975)-vol.17=41, no.3 (1991). |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Od vol.41 czasopismo współwydawane przez : PAN. Komitet Żywienia Ludności. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Streszcz. w jęz. pol. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność |
Określnik rzeczowy |
biotechnologia |
Określnik formy |
czasopisma. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
46816 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność |
Określnik formy |
czasopisma. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
46817 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność |
Określnik rzeczowy |
jakość |
Określnik formy |
czasopisma. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
36375 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność |
Określnik rzeczowy |
skład chemiczny |
Określnik formy |
czasopisma. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
45347 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Polska Akademia Nauk. |
Nazwa jednostki podrzędnej |
Komitet Technologii i Chemii Żywności. |
9 (RLIN) |
17009 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Polska Akademia Nauk. |
Nazwa jednostki podrzędnej |
Komitet Żywienia Ludności (Warszawa). |
9 (RLIN) |
17011 |
780 01 - TYTUŁ POPRZEDNI WYDAWNICTWA |
Tytuł |
Roczniki Technologii i Chemii Żywności |
Zakres powiązania |
1957-1974 |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego |
0080-374X |
Numer kontrolny rekordu |
(NUKAT)cc95215513 |
785 01 - TYTUŁ NASTĘPNY WYDAWNICTWA |
Tytuł |
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences |
Zakres powiązania |
1992 |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego |
1230-0322 |
Numer kontrolny rekordu |
(NUKAT)cc95215528 |
942 ## - POLA KOHA |
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane |
Inne/Ogólny schemat klasyfikacji |
Typ dokumentu |
Journals |