MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01538cam a2200349 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
Pole kontrolne |
xx001098973 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
Pole kontrolne |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
Pole kontrolne |
20241231114019.0 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
8320415594 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)749751726 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
WA M/HB |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
WA M/HB |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
WA M/IW |
041 0# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język streszczeń |
eng |
-- |
rus |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Ziemba, Zenon. |
9 (RLIN) |
160329 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Podstawy cieplnego utrwalania żywności / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Zenon Ziemba. |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wyd. 2 zm. i uzup. / |
Ciąg dalszy strefy wydania |
przez Józefa Synowieckiego i Mariana Naczka. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, |
Data wydania |
1993. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
373, [3] s. : |
Oznaczenie ilustracji |
il. ; |
Format |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. przy rozdz. Indeks. |
521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO |
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego |
Książka przeznaczona dla studentów wydziałów technologii żywności akademii rolniczych oraz wydziałów chemii żywności politechnik. Może być wykorzystywana przez inżynierów technologów żywności pracujących w zakładach produkujących konserwy, w organach kontroli jakości i zapleczu naukowym przemysłu żywnościowego. |
546 ## - UWAGA DOTYCZĄCA JĘZYKA |
Uwaga dotycząca języka |
Streszcz. ang. i ros. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność |
Określnik rzeczowy |
konserwowanie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
36382 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Pasteryzacja. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
160364 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Synowiecki, Józef |
Daty biograficzne |
(1942-2015). |
Określenie rodzaju współpracy |
Oprac. |
9 (RLIN) |
160328 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Naczek, Marian |
Daty biograficzne |
( -2013). |
Określenie rodzaju współpracy |
Oprac. |
9 (RLIN) |
160327 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. |
Relationship |
pbl |
9 (RLIN) |
100708 |
920 ## - |
-- |
83-204-1559-4 |
942 ## - POLA KOHA |
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane |
Inne/Ogólny schemat klasyfikacji |
Typ dokumentu |
Basic collection |