Podstawy cieplnego utrwalania żywności / (Record no. 86356)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
pole stałej długości 01538cam a2200349 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
Pole kontrolne xx001098973
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
Pole kontrolne NUKAT
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
Pole kontrolne 20241231114019.0
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki 8320415594
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU
Numer systemowy (OCoLC)749751726
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
Instytucja, która przygotowała dane do khw WA M/HB
Instytucja, która wprowadziła rekord WA M/HB
Instytucja, która zmodyfikowała rekord WA M/IW
041 0# - JĘZYK DOKUMENTU
Język tekstu pol
Język streszczeń eng
-- rus
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Ziemba, Zenon.
9 (RLIN) 160329
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI
Tytuł Podstawy cieplnego utrwalania żywności /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności Zenon Ziemba.
250 ## - STREFA WYDANIA
Oznaczenie wydania Wyd. 2 zm. i uzup. /
Ciąg dalszy strefy wydania przez Józefa Synowieckiego i Mariana Naczka.
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Miejsce wydania Warszawa :
Nazwa wydawcy Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
Data wydania 1993.
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO
Określenie formy dokumentu i/lub objętość 373, [3] s. :
Oznaczenie ilustracji il. ;
Format 24 cm.
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI
Termin opisujący typ zawartości Tekst
Kod określający zawartość txt
Źródło rdacontent
337 ## - TYP MEDIÓW
Tryb odtwarzania Bez urządzenia pośredniczącego
Kod typu mediów n
Źródło rdamedia
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA
Hasło opisujące typ nośnika Wolumin
Kod typu nośnika nc
Źródło rdacarrier
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ
Uwaga dotycząca bibliografii Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego Książka przeznaczona dla studentów wydziałów technologii żywności akademii rolniczych oraz wydziałów chemii żywności politechnik. Może być wykorzystywana przez inżynierów technologów żywności pracujących w zakładach produkujących konserwy, w organach kontroli jakości i zapleczu naukowym przemysłu żywnościowego.
546 ## - UWAGA DOTYCZĄCA JĘZYKA
Uwaga dotycząca języka Streszcz. ang. i ros.
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Żywność
Określnik rzeczowy konserwowanie.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 36382
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Pasteryzacja.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 160364
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Synowiecki, Józef
Daty biograficzne (1942-2015).
Określenie rodzaju współpracy Oprac.
9 (RLIN) 160328
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Naczek, Marian
Daty biograficzne ( -2013).
Określenie rodzaju współpracy Oprac.
9 (RLIN) 160327
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element Wydawnictwa Naukowo-Techniczne.
Relationship pbl
9 (RLIN) 100708
920 ## -
-- 83-204-1559-4
942 ## - POLA KOHA
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane Inne/Ogólny schemat klasyfikacji
Typ dokumentu Basic collection
Holdings
Status wycofania Status zagubienia Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane Status zniszczenia Dostępność Biblioteka macierzysta Obecna biblioteka Lokalizacja Data nabycia Źródło nabycia Wartość, cena zakupu Numer inwentarzowy Ilość wypożyczeń Sygnatura Kod kreskowy Ostatnio widziany Koszt zastąpienia Cena obowiązuje od Typ dokumentu Koha
    Inne/Ogólny schemat klasyfikacji     BUEK BUEK Magazyn 13/04/2023 IN/81/2023 7.50 1000342395   342395 1000342395 13/04/2023 7.50 13/04/2023 Basic collection