MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01560cas a22003851i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
Pole kontrolne |
xx005789627 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
Pole kontrolne |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
Pole kontrolne |
20241231114153.0 |
022 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER WYDAWNICTWA CIĄGŁEGO |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego |
0138-2942 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR 7/AM |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR 7/AMs |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR 7/KB |
046 ## - SPECIAL CODED DATES |
Beginning or single date created |
1971 |
Ending date created |
1975 |
222 #0 - TYTUŁ KLUCZOWY |
Tytuł kluczowy |
Nahrung und Ernährung des menschen. Bibliographie F.1, |
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Nahrung und Ernährung des Menschen : |
Ciąg dalszy tytułu |
Bibliographie. |
Oznaczenie podserii/części/sekcji |
F. 1, |
Nazwa podserii/części/sekcji |
Ökonomie. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Berlin : |
Nazwa wydawcy |
Akademie der Wissenschaften der Deutschen Demokratischen Republik Zentralinstitut für Ernährung, |
Data wydania |
1971-1975. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Format |
20 cm. |
310 ## - OBECNA CZĘSTOTLIWOŚĆ |
Częstotliwość |
Miesięcznik |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
362 0# - STREFA NUMERACJI |
Numeracja |
1971 ; Nr 1 (1972) - 48 (1975). |
380 ## - FORM OF WORK |
Form of work |
Czasopisma |
388 1# - TIME PERIOD OF CREATION |
Time period of creation term |
1945-1989 |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Tytuł okładkowy. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Opis na podstawie: H. 13 (Januar 1973) i katalogu Staatsbibliothek zu Berlin online. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Odżywianie |
Określnik formy |
czasopisma. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
25737 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywienie |
Określnik formy |
czasopisma. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
47499 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Bibliografia |
Określnik geograficzny |
Niemcy |
Określnik chronologiczny |
19 w. |
Określnik formy |
czasopisma. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
155763 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Odżywianie |
Source of heading or term |
DBN |
9 (RLIN) |
170714 |
651 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA GEOGRAFICZNA |
Nazwa geograficzna |
Niemcy |
Source of heading or term |
DBN |
9 (RLIN) |
172159 |
655 #7 - HASŁO W FUNKCJI TEMATU FORMALNEGO |
Temat |
Bibliografia |
Source of term |
DBN |
9 (RLIN) |
172993 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Akademie der Wissenschaften der DDR. |
Nazwa jednostki podrzędnej |
Zentralinstitut für Ernährung. |
Określenie rodzaju współpracy |
Instytucja sprawcza |
-- |
Wydawca |
Relationship |
pbl |
9 (RLIN) |
168854 |
785 00 - TYTUŁ NASTĘPNY WYDAWNICTWA |
Tytuł |
Lebensmittelindustrie. Bibliographie F. 1, Ökonomie |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego |
0138-2241 |
Zakres powiązania |
1976-1990 |
942 ## - POLA KOHA |
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane |
Inne/Ogólny schemat klasyfikacji |
Typ dokumentu |
Journals |
Widoczność w OPAC |
|
Flaga rekordu czasopisma |
1 |