MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01141cam a2200253 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
Pole kontrolne |
zz2005824923 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
Pole kontrolne |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
Pole kontrolne |
20241231104507.0 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)749547103 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
WA U/76ED |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
WA U/ED |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
WA U/76JM |
-- |
WR 004/ALs |
-- |
KR 048/AK |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Bardel, Franciszek |
Daty biograficzne |
(1869-1941). |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
169591 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Cech Piekarzy Krakowskich w czasach Rzeczypospolitej polskiej : |
Ciąg dalszy tytułu |
na podstawie ksiąg i dokumentów tego cechu / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
napisał Franciszek Bardel. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Kraków : |
Nazwa wydawcy |
nakładem Cechu Piekarzy Krakowskich, |
Data wydania |
1901 |
Miejsce druku |
(Kraków : |
Nazwa drukarni |
czcionkami Nowej Drukarni Jagiellońskiej pod zarządem L. K. Górskiego). |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
60, [1] strona : |
Oznaczenie ilustracji |
ilustracje ; |
Format |
19 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Cechy i izby rzemieślnicze. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
25479 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Piekarstwo |
Określnik rzeczowy |
historia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
50480 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Cech Piekarzy (Kraków). |
Określenie rodzaju współpracy |
Nakładca |
Relationship |
pbl |
9 (RLIN) |
169592 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Nowa Drukarnia Jagiellońska (Kraków). |
Określenie rodzaju współpracy |
Druk |
Relationship |
prt |
9 (RLIN) |
169593 |
942 ## - POLA KOHA |
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane |
Inne/Ogólny schemat klasyfikacji |
Typ dokumentu |
Archival collection |