Cech Piekarzy Krakowskich w czasach Rzeczypospolitej polskiej : (Record no. 92079)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
pole stałej długości 01141cam a2200253 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
Pole kontrolne zz2005824923
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
Pole kontrolne NUKAT
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
Pole kontrolne 20241231104507.0
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU
Numer systemowy (OCoLC)749547103
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
Instytucja, która przygotowała dane do khw WA U/76ED
Language of cataloging pol
Description conventions rda
Instytucja, która wprowadziła rekord WA U/ED
Instytucja, która zmodyfikowała rekord WA U/76JM
-- WR 004/ALs
-- KR 048/AK
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Bardel, Franciszek
Daty biograficzne (1869-1941).
Określenie rodzaju współpracy Autor
9 (RLIN) 169591
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI
Tytuł Cech Piekarzy Krakowskich w czasach Rzeczypospolitej polskiej :
Ciąg dalszy tytułu na podstawie ksiąg i dokumentów tego cechu /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności napisał Franciszek Bardel.
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Miejsce wydania Kraków :
Nazwa wydawcy nakładem Cechu Piekarzy Krakowskich,
Data wydania 1901
Miejsce druku (Kraków :
Nazwa drukarni czcionkami Nowej Drukarni Jagiellońskiej pod zarządem L. K. Górskiego).
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO
Określenie formy dokumentu i/lub objętość 60, [1] strona :
Oznaczenie ilustracji ilustracje ;
Format 19 cm.
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI
Termin opisujący typ zawartości Tekst
Kod określający zawartość txt
Źródło rdacontent
337 ## - TYP MEDIÓW
Tryb odtwarzania Bez urządzenia pośredniczącego
Kod typu mediów n
Źródło rdamedia
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA
Hasło opisujące typ nośnika Wolumin
Kod typu nośnika nc
Źródło rdacarrier
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Cechy i izby rzemieślnicze.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 25479
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Piekarstwo
Określnik rzeczowy historia.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 50480
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element Cech Piekarzy (Kraków).
Określenie rodzaju współpracy Nakładca
Relationship pbl
9 (RLIN) 169592
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element Nowa Drukarnia Jagiellońska (Kraków).
Określenie rodzaju współpracy Druk
Relationship prt
9 (RLIN) 169593
942 ## - POLA KOHA
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane Inne/Ogólny schemat klasyfikacji
Typ dokumentu Archival collection
Holdings
Status wycofania Status zagubienia Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane Status zniszczenia Ograniczenia udostępniania Dostępność Biblioteka macierzysta Obecna biblioteka Lokalizacja Data nabycia Ilość wypożyczeń Sygnatura Kod kreskowy Ostatnio widziany Cena obowiązuje od Typ dokumentu Koha
    Inne/Ogólny schemat klasyfikacji   Tylko do Czytelni   BUEK BUEK Magazyn 06/11/2024   51789 1000051789 06/11/2024 06/11/2024 Archival collection