- Cech Piekarzy (Kraków).
Entry Hasło korporatywne
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
- Pole kontrolne: 169592
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
- Pole kontrolne: KR 7
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
- Pole kontrolne: 20250322120730.0
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)
- pole stałej długości: 220126n||a|znnaabn |a ana |c
010 ## - NUMER KONTROLNY BIBLIOTEKI KONGRESU
- Numer kontrolny LC: n 2022040629
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
- Instytucja, która przygotowała dane do khw: KR 295/MP
- Subject heading/thesaurus conventions: kaba
- Instytucja, która wprowadziła rekord: KR 295/MP
- Instytucja, która zmodyfikowała rekord: KR 048/AK
043 ## - KOD OBSZARU GEOGRAFICZNEGO
- kod ISO: PL
046 ## - SPECIAL CODED DATES
- Start period: 12XX~
- End period: 1950?
- Source of date scheme: edtf
110 2# - HASŁO REKORDU - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Cech Piekarzy (Kraków).
368 ## - INNE ATRYBUTY OSOBY LUB CIAŁA ZBIOROWEGO
- Type of corporate body: Stowarzyszenia zawodowe.
368 ## - INNE ATRYBUTY OSOBY LUB CIAŁA ZBIOROWEGO
- Type of corporate body: Cechy i izby rzemieślnicze.
370 ## - ASSOCIATED PLACE
- Place of residence/headquarters: Kraków (Polska).
370 ## - ASSOCIATED PLACE
- Associated country: Polska.
372 ## - OBSZAR DZIAŁALNOŚCI
- Obszar działalności: Rzemiosła.
372 ## - OBSZAR DZIAŁALNOŚCI
- Obszar działalności: Piekarstwo.
377 ## - JĘZYK POWIĄZANY
- Kod języka: pol
410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Cech Piekarzy w Krakowie.
410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Cech Mistrzów Piekarzy w Krakowie.
410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Cech Piekarski w Krakowie.
410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Nakładem Cechu Piekarzy Krakowskich.
665 ## - NOTA HISTORYCZNA
- Nota historyczna: Początki Cechu Piekarzy sięgają XIII w., zlikwidowany w 1950.
670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE
- Źródło informacji: Kaplica sławetnego Cechu Mistrzów Piekarzy w Krakowie. - Kraków, 1931.
670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE
- Źródło informacji: Strona Cechu Rzemiosł Spożywczych, 26.01.2022
- Jednolity Identyfikator Zasobu (URI): https://www.cech.pl/historia/cech-piekarzy/
670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE
- Źródło informacji: Cech Piekarzy Krakowskich w czasach Rzeczypospolitej polskiej / napisał Franciszek Bardel. - Kraków, 1901.
- Znaleziona informacja: (nakładem Cechu Piekarzy Krakowskich)