Normal view MARC view
  • Cech Piekarzy (Kraków).

Entry Hasło korporatywne

Number of records used in: 1

001 - NUMER KONTROLNY REKORDU

  • Pole kontrolne: 169592

003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO

  • Pole kontrolne: KR 7

005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU

  • Pole kontrolne: 20250322120730.0

008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)

  • pole stałej długości: 220126n||a|znnaabn |a ana |c

010 ## - NUMER KONTROLNY BIBLIOTEKI KONGRESU

  • Numer kontrolny LC: n 2022040629

040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD

  • Instytucja, która przygotowała dane do khw: KR 295/MP
  • Subject heading/thesaurus conventions: kaba
  • Instytucja, która wprowadziła rekord: KR 295/MP
  • Instytucja, która zmodyfikowała rekord: KR 048/AK

043 ## - KOD OBSZARU GEOGRAFICZNEGO

  • kod ISO: PL

046 ## - SPECIAL CODED DATES

  • Start period: 12XX~
  • End period: 1950?
  • Source of date scheme: edtf

110 2# - HASŁO REKORDU - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Cech Piekarzy (Kraków).

368 ## - INNE ATRYBUTY OSOBY LUB CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Type of corporate body: Stowarzyszenia zawodowe.

368 ## - INNE ATRYBUTY OSOBY LUB CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Type of corporate body: Cechy i izby rzemieślnicze.

370 ## - ASSOCIATED PLACE

  • Place of residence/headquarters: Kraków (Polska).

370 ## - ASSOCIATED PLACE

  • Associated country: Polska.

372 ## - OBSZAR DZIAŁALNOŚCI

  • Obszar działalności: Rzemiosła.

372 ## - OBSZAR DZIAŁALNOŚCI

  • Obszar działalności: Piekarstwo.

377 ## - JĘZYK POWIĄZANY

  • Kod języka: pol

410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Cech Piekarzy w Krakowie.

410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Cech Mistrzów Piekarzy w Krakowie.

410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Cech Piekarski w Krakowie.

410 2# - TROP ZOB. - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO

  • Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element: Nakładem Cechu Piekarzy Krakowskich.

665 ## - NOTA HISTORYCZNA

  • Nota historyczna: Początki Cechu Piekarzy sięgają XIII w., zlikwidowany w 1950.

670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE

  • Źródło informacji: Kaplica sławetnego Cechu Mistrzów Piekarzy w Krakowie. - Kraków, 1931.

670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE

  • Źródło informacji: Strona Cechu Rzemiosł Spożywczych, 26.01.2022
  • Jednolity Identyfikator Zasobu (URI): https://www.cech.pl/historia/cech-piekarzy/

670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE

  • Źródło informacji: Cech Piekarzy Krakowskich w czasach Rzeczypospolitej polskiej / napisał Franciszek Bardel. - Kraków, 1901.
  • Znaleziona informacja: (nakładem Cechu Piekarzy Krakowskich)