- Polska Akademia Nauk.
Polska Akademia Nauk. Komitet Technologii i Chemii Żywności. (Hasło korporatywne)
- Polish Academy of Sciences. Committee of Food Chemistry and Technology.
- Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk.
- PAN. Komitet Technologii i Chemii Żywności.
- Polska Akademia Nauk. Wydział V - Nauk Rolniczych i Leśnych. Komitet Technologii i Chemii Żywności.
- Komitet Technologii i Chemii Żywności - Wydział V PAN.
- PAN. Wydział V. Komitet Technologii i Chemii Żywności.
- Earlier heading: Polska Akademia Nauk. Komisja Chemii i Technologii Żywności.
Komisja Chemii i Technologii Żywności powstała w 1954 w Komitecie Nauk Rolniczych przy Wydziale II PAN. W 1957 po wyodrębnieniu Nauk Rolniczych i Leśnych z Wydziału II i utworzeniu Wydziału V PAN, Komisja została przekształcona w Komitet Technologii i Chemii Żywności.
Komitety naukowe w okresie 25-lecia Polskiej Akademii Nauk. T.3. - Warszawa 1978.
Roczniki Technologii i Chemii Żywności. - T.1 (1957)
Acta Alimentaria Polonica. - Vol.17, no 1 (1991).
Chłodnictwo w gospodarce żywnościowej / Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego - Sekcja Chłodnicza, Komitet Technologii i Chemii Żywności - Wydział V PAN. - Warszawa, 1970.