Normal view MARC view
  • Polska Akademia Nauk.

Polska Akademia Nauk. Komitet Technologii i Chemii Żywności. (Hasło korporatywne)

Preferred form: Polska Akademia Nauk. Komitet Technologii i Chemii Żywności.
Used for/see from:
  • Polish Academy of Sciences. Committee of Food Chemistry and Technology.
  • Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk.
  • PAN. Komitet Technologii i Chemii Żywności.
  • Polska Akademia Nauk. Wydział V - Nauk Rolniczych i Leśnych. Komitet Technologii i Chemii Żywności.
  • Komitet Technologii i Chemii Żywności - Wydział V PAN.
  • PAN. Wydział V. Komitet Technologii i Chemii Żywności.

Komisja Chemii i Technologii Żywności powstała w 1954 w Komitecie Nauk Rolniczych przy Wydziale II PAN. W 1957 po wyodrębnieniu Nauk Rolniczych i Leśnych z Wydziału II i utworzeniu Wydziału V PAN, Komisja została przekształcona w Komitet Technologii i Chemii Żywności.

Komitety naukowe w okresie 25-lecia Polskiej Akademii Nauk. T.3. - Warszawa 1978.

Roczniki Technologii i Chemii Żywności. - T.1 (1957)

Acta Alimentaria Polonica. - Vol.17, no 1 (1991).

Chłodnictwo w gospodarce żywnościowej / Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego - Sekcja Chłodnicza, Komitet Technologii i Chemii Żywności - Wydział V PAN. - Warszawa, 1970.