Normal view
MARC view
- Technologia żywności
Technologia żywności (Hasło przedmiotowe ogólne (rzeczowe))
Used for/see from:
- Food technology
- Przetwórstwo żywności
- Przetwórstwo rolno-spożywcze
See also:
- Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP)
- Czerstwienie pieczywa
- Fałszowanie żywności
- GHP/GMP (standard)
- Jakość żywności
- Klarowanie
- Kleikowanie
- Konserwacja żywności
- Kucharstwo
- Kuchnia molekularna
- Maturacja
- Normy ISO 22000
- Odwadnianie osmotyczne
- Pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP)
- Prawo żywnościowe
- Prażenie
- Produkcja żywności
- Przemysł rolno-spożywczy
- Przetwory owocowo-warzywne
- Przetwórstwo
- Saccharomyces cerevisiae
- Surowce spożywcze
- Technolodzy żywności
- Zakład przetwórstwa spożywczego
- Zimna plazma
- Żywność
- Narrower heading: Ekstruzja (technologia żywności)
- Narrower heading: Filetowanie (technologia żywności)
- Narrower heading: Minimalne przetwarzanie (technologia żywności)
- Narrower heading: Nixtamalizacja
- Narrower heading: Przelewowe parzenie (technologia żywności)
- Narrower heading: Substancje dodatkowe do żywności
- Narrower heading: Technologia PEF
- Narrower heading: Tłoczenie (technologia żywności)
temat