Normal view MARC view
  • Żywność

Entry Hasło przedmiotowe ogólne (rzeczowe)

Number of records used in: 3

001 - NUMER KONTROLNY REKORDU

  • Pole kontrolne: 36372

003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO

  • Pole kontrolne: KR 7

005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU

  • Pole kontrolne: 20250321110540.0

008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)

  • pole stałej długości: 000218i||a|znnbabn |a ana |c

010 ## - NUMER KONTROLNY BIBLIOTEKI KONGRESU

  • Numer kontrolny LC: s 00080709

040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD

  • Instytucja, która przygotowała dane do khw: LUBL 58/BS
  • Subject heading/thesaurus conventions: kaba
  • Instytucja, która wprowadziła rekord: WA U/MAS

083 #4 - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER

  • Classification number element-single number or beginning number of span: 570
  • Explanatory term: Biologia

150 ## - HASŁO REKORDU - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Żywność
  • Określnik rzeczowy: falsyfikacja i inspekcja.

360 ## - ODSYŁACZ "ZOB. TEŻ"

  • Objaśnienie: określnik
  • Hasło, do którego kieruje odsyłacz: -- inspekcja <--OG>
  • Objaśnienie: po nazwach instytucji i organizacji, organizmów żywych, gałęzi przemysłu i po właściwych nazwach przedmiotów (w tym nazwach żywności i grup żywności) oraz, bez określnika geograficznego, po nazwach sił zbrojnych i obozów i więzień

450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Aliments
  • Określnik rzeczowy: falsification et inspection [f]

450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Food adulteration and inspection [c]

450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Inspekcja żywności.

450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Podrabianie żywności.

450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Falsyfikacja żywności.

450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Żywność
  • Określnik rzeczowy: falsyfikacja.

450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Żywność
  • Określnik rzeczowy: inspekcja.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Podpole kontrolne: g
  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Konsumenci
  • Określnik rzeczowy: ochrona.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Żywność
  • Określnik rzeczowy: analiza.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Żywność
  • Określnik rzeczowy: konserwowanie.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Psucie się żywności.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Żywność
  • Określnik rzeczowy: skażenie.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Podpole kontrolne: h
  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Mięso
  • Określnik rzeczowy: inspekcja.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Podpole kontrolne: h
  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Produkty mleczne
  • Określnik rzeczowy: inspekcja.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Podpole kontrolne: h
  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Fałszowanie wina.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Podpole kontrolne: h
  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Higiena mleka.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Chemia sanitarna.

670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE

  • Źródło informacji: RAMEAU

680 ## - UWAGA OGÓLNA PRZEZNACZONA DO PREZENTACJI PUBLICZNEJ

  • Objaśnienie: Stosuje się do prac na temat fałszowania i podrabiania żywności oraz do prac na temat badania jej zgodności z odpowiednimi normami

680 ## - UWAGA OGÓLNA PRZEZNACZONA DO PREZENTACJI PUBLICZNEJ

  • Objaśnienie: Do prac na temat żywności łatwo ulegającej zepsuciu stosuje się hasło
  • Hasło lub określnik: Psucie się żywności <--OG>

681 ## - TROP DO REKORDU, W KTÓRYM HASŁO ZOSTAŁO ZACYTOWANE ALBO UŻYTE JAKO PRZYKŁAD

  • Objaśnienie: Użyto w rekordzie
  • Subject heading or subdivision term: Psucie się żywności <--OG>