Normal view MARC view
  • Żywność

Entry Hasło przedmiotowe ogólne (rzeczowe)

Number of records used in: 6

001 - NUMER KONTROLNY REKORDU

  • Pole kontrolne: 36400

003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO

  • Pole kontrolne: KR 7

005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU

  • Pole kontrolne: 20250321110550.0

008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI)

  • pole stałej długości: 980824i||a|znnbabn |a ana |c

010 ## - NUMER KONTROLNY BIBLIOTEKI KONGRESU

  • Numer kontrolny LC: s 98056219

040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD

  • Instytucja, która przygotowała dane do khw: LUBL 58/BS
  • Subject heading/thesaurus conventions: kaba
  • Instytucja, która wprowadziła rekord: WA U/BR

083 #4 - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER

  • Classification number element-single number or beginning number of span: 570
  • Explanatory term: Biologia

150 ## - HASŁO REKORDU - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Żywność
  • Określnik rzeczowy: toksykologia.

360 ## - ODSYŁACZ "ZOB. TEŻ"

  • Objaśnienie: określnik
  • Hasło, do którego kieruje odsyłacz: -- toksykologia <--OG>
  • Objaśnienie: po nazwach żywności i produktów żywnościowych

450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Aliments
  • Określnik rzeczowy: toxicologie [f]

450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Food
  • Określnik rzeczowy: Toxicology [c]

450 ## - TROP ZOB. TEŻ - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Toksykologia żywności.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Botulizm.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Podpole kontrolne: h
  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Żywność
  • Określnik rzeczowy: domieszki
  • Określnik rzeczowy: toksykologia.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Podpole kontrolne: h
  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Żywność pochodzenia zwierzęcego
  • Określnik rzeczowy: toksykologia.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Zatrucie pokarmowe.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Toksykologia.

550 ## - TROP "ZOB. TEŻ" - NAZWA POSPOLITA

  • Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający: Choroby z niewłaściwego żywienia.

670 ## - ŹRÓDŁO, W KTÓRYM ZNALEZIONO INFORMACJE

  • Źródło informacji: RAMEAU

680 ## - UWAGA OGÓLNA PRZEZNACZONA DO PREZENTACJI PUBLICZNEJ

  • Objaśnienie: Stosuje się do prac ogólnych na temat właściwości toksycznych żywności zawierającej naturalne substancje toksyczne jak i toksyczne odpadki chemiczne

680 ## - UWAGA OGÓLNA PRZEZNACZONA DO PREZENTACJI PUBLICZNEJ

  • Objaśnienie: Do prac ogólnych na temat zatruć spowodowanych pożywieniem zawierającym bakterie lub toksyny bakteryjne stosuje się hasło
  • Hasło lub określnik: Zatrucie pokarmowe <--OG>

681 ## - TROP DO REKORDU, W KTÓRYM HASŁO ZOSTAŁO ZACYTOWANE ALBO UŻYTE JAKO PRZYKŁAD

  • Objaśnienie: Użyto w rekordzie
  • Subject heading or subdivision term: Zatrucie pokarmowe <--OG>