Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 3, Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności /
Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności
pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Ewa Babicz-Zielińska [et al.].
- Wyd. 5 zm.
- Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007.
- 246 s. : il. ; 24 cm.
Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności. Wg metryki książki: Wyd. 5.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Książka polecana studentom i pracownikom naukowym wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp., przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności.