Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 3, Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności / Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Ewa Babicz-Zielińska [et al.]. - Wyd. 5 zm. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007. - 246 s. : il. ; 24 cm.

Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności. Wg metryki książki: Wyd. 5.

Bibliogr. przy rozdz. Indeks.

Książka polecana studentom i pracownikom naukowym wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp., przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności.

9788320432763 9788320432725


Żywność--skład chemiczny--podręczniki akademickie.
Żywność--analiza--podręczniki akademickie.
Substancje odżywcze--podręczniki akademickie.
Żywność--skażenie--podręczniki akademickie.
Żywność--kancerogenność.
Alergia pokarmowa.