TY - BOOK AU - Sikorski,Zdzisław E. AU - Babicz-Zielińska,Ewa ED - Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. TI - Chemia żywności: praca zbiorowa SN - 9788320432763 PY - 2007/// CY - Warszawa PB - Wydawnictwa Naukowo-Techniczne KW - Żywność KW - skład chemiczny KW - podręczniki akademickie KW - kaba KW - analiza KW - Substancje odżywcze KW - skażenie KW - kancerogenność KW - Alergia pokarmowa N1 - Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności; Wg metryki książki: Wyd. 5; Bibliogr. przy rozdz. Indeks; Książka polecana studentom i pracownikom naukowym wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp., przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności ER -