Gajowniczek, Zygmunt Tomasz (1974- ).

Dawne i współczesne tradycje kulinarne w Polsce i Chorwacji : projekt polsko-chorwacki - Podobieństwa i różnice kuchni polskiej i chorwackiej na przykładzie Regionu Latowickiego na Mazowszu w Polsce i Regionu Zagorja w Chorwacji / Podobieństwa i różnice kuchni polskiej i chorwackiej na przykładzie Regionu Latowickiego na Mazowszu w Polsce i Regionu Zagorja w Chorwacji [część pol. Zygmunt Tomasz Gajowniczek, część chorw. Jadranka Cesarec, Marijana Košutić]. - Latowicz [etc.] : Urząd Gminy, 2013. - 176 s. : il. kolor. ; 25 cm.

Na s. tyt.: Wielgolas, Hum na sutli 2013 ; wydawca wg s. red. oraz ISBN.


Tekst gł. równol. pol., chorw., ang.

9788393612031


Kuchnia chorwacka.
Kuchnia polska.
Zwyczaje żywieniowe--Chorwacja.
Zwyczaje żywieniowe--Polska.