Kokoszko, Maciej (1962- ).
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Cz. 1, Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.) /
Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.)
Maciej Kokoszko, Krzysztof Jagusiak, Zofia Rzeźnicka.
- Łódź : Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, cop. 2014.
- VIII, 671, [1] s. ; 24 cm.
- Byzantina Lodziensia ; 16 .
- Byzantina Lodziensia 16 .
Bibliogr. s. 609-641. Indeksy.
Streszcz. ang.
9788379694464
Dietetyka--starożytność.
Produkty zbożowe--konsumpcja--starożytność.
Produkty zbożowe--zastosowanie w leczeniu--starożytność.