Kokoszko, Maciej (1962- ).

Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Cz. 1, Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.) / Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.) Maciej Kokoszko, Krzysztof Jagusiak, Zofia Rzeźnicka. - Łódź : Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, cop. 2014. - VIII, 671, [1] s. ; 24 cm. - Byzantina Lodziensia ; 16 . - Byzantina Lodziensia 16 .

Bibliogr. s. 609-641. Indeksy.


Streszcz. ang.

9788379694464


Dietetyka--starożytność.
Produkty zbożowe--konsumpcja--starożytność.
Produkty zbożowe--zastosowanie w leczeniu--starożytność.