Mięso i przetwory drobiowe : technologia, higiena, jakość : praca zbiorowa / pod redakcją Tadeusza Grabowskiego i Jacka Kijowskiego; autorzy: Elżbieta Anders, Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski, Piotr Konieczny, Lucjan Krala, Robert Kusterka, Jolanta Tomaszewska-Gras, Zofia Woś, Wiktor Wysłouch, Jerzy Ziołecki. - Wydanie I - 1 dodruk (PWN). - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2018. - XI, [3], 573, [1] stron : ilustracje ; 24 cm. - Żywność, Jakość, Technologia . - Żywność, Jakość, Technologia .

Książka jest kontynuacją poprzednich wyd. "Technologii mięsa drobiowego" (WNT 1965, 1977, 1993).

Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.

Dla studentów akademii rolniczych, dla lekarzy weterynarii oraz nauczycieli i uczniów szkół średnich o profilu spożywczym.

9788301200435


Mięso drobiowe--produkcja i handel--podręczniki akademickie.
Mięso drobiowe--jakość--podręczniki akademickie.