Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2 / redaktorzy naukowi: Marian Grzymisławski, Małgorzata Moszak ; autorzy: Joanna Bajerska [i 39 pozostałych]. - Wydanie III. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, 2022. - XX, 619 stron : ilustracje ; 24 cm.

Tytuł tomu 1: Żywienie człowieka : podstawy nauki o żywieniu.

Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.

Dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.

9788301222864 9788301221171


Żywienie--podręczniki akademickie.
Dietetyka--podręczniki akademickie.
Dietoterapia--podręczniki akademickie.