Żywienie człowieka zdrowego i chorego /
Żywienie człowieka zdrowego i chorego /
pod red. Jana Hasika i Jana Gawęckiego ; aut. Magdalena Białkowska [et al.].
- Wyd. 1, (3 dodr.).
- Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2005.
- 339, [1] s. : il. ; 24 cm.
Stanowi t. 2, t. 1 pt. Żywienie człowieka : podstawy nauki o żywieniu, t. 3 pt. Słownik terminów żywieniowych (wyd. 1) oraz Żywienie człowieka : słownik terminologiczny (wyd. 2 i następne).
Bibliogr. przy rozdz.
Dla studentów uczelni rolniczych i medycznych, którzy kształcą się w zakresie żywienia człowieka, lekarzy, dietetyków, technologów żywności i planujących żywienie w szpitalach, sanatoriach i domach opieki społecznej.
830113948X 8301139544
Żywienie--aspekt zdrowotny--podręczniki akademickie.
Stanowi t. 2, t. 1 pt. Żywienie człowieka : podstawy nauki o żywieniu, t. 3 pt. Słownik terminów żywieniowych (wyd. 1) oraz Żywienie człowieka : słownik terminologiczny (wyd. 2 i następne).
Bibliogr. przy rozdz.
Dla studentów uczelni rolniczych i medycznych, którzy kształcą się w zakresie żywienia człowieka, lekarzy, dietetyków, technologów żywności i planujących żywienie w szpitalach, sanatoriach i domach opieki społecznej.
830113948X 8301139544
Żywienie--aspekt zdrowotny--podręczniki akademickie.