Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Cz. 2, Pokarm dla ciała i ducha /
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Cz. 2, Pokarm dla ciała i ducha /
Pokarm dla ciała i ducha
red. Maciej Kokoszko.
- Łódź : Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, cop. 2014.
- VII, 607, [1] s. ; 24 cm.
- Byzantina Lodziensia ; 19 .
- Byzantina Lodziensia 19 .
Bibliogr. s. 527-574. Indeks.
Streszcz. ang.
9788379694563
Dietetyka--starożytność.
Mięso--aspekt zdrowotny--starożytność.
Odżywianie--starożytność.
Mięso--konsumpcja--starożytność.
Rośliny strączkowe--konsumpcja--starożytność.
Warzywa--konsumpcja--starożytność.
Warzywa--zastosowanie w leczeniu--starożytność.
Bibliogr. s. 527-574. Indeks.
Streszcz. ang.
9788379694563
Dietetyka--starożytność.
Mięso--aspekt zdrowotny--starożytność.
Odżywianie--starożytność.
Mięso--konsumpcja--starożytność.
Rośliny strączkowe--konsumpcja--starożytność.
Warzywa--konsumpcja--starożytność.
Warzywa--zastosowanie w leczeniu--starożytność.