Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). (Record no. 59507)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
pole stałej długości 01637cam a2200409 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
Pole kontrolne xx003381853
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
Pole kontrolne NUKAT
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
Pole kontrolne 20241231093647.0
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki 9788379694563
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU
Numer systemowy (OCoLC)907364766
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
Instytucja, która przygotowała dane do khw Ł U/ar
Instytucja, która wprowadziła rekord Ł U/ar
Instytucja, która zmodyfikowała rekord Ł U/ar
-- Ł U/JŁs
041 0# - JĘZYK DOKUMENTU
Język tekstu pol
Język streszczeń eng
099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC)
Classification number ja2015001717
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI
Tytuł Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.).
Oznaczenie podserii/części/sekcji Cz. 2,
Nazwa podserii/części/sekcji Pokarm dla ciała i ducha /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności red. Maciej Kokoszko.
246 30 - WARIANT TYTUŁU
Tytuł Pokarm dla ciała i ducha
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Miejsce wydania Łódź :
Nazwa wydawcy Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego,
Data wydania cop. 2014.
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO
Określenie formy dokumentu i/lub objętość VII, 607, [1] s. ;
Format 24 cm.
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI
Termin opisujący typ zawartości Tekst
Kod określający zawartość txt
Źródło rdacontent
337 ## - TYP MEDIÓW
Tryb odtwarzania Bez urządzenia pośredniczącego
Kod typu mediów n
Źródło rdamedia
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA
Hasło opisujące typ nośnika Wolumin
Kod typu nośnika nc
Źródło rdacarrier
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA
Tytuł Byzantina Lodziensia ;
Numeracja 19
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ
Uwaga dotycząca bibliografii Bibliogr. s. 527-574. Indeks.
546 ## - UWAGA DOTYCZĄCA JĘZYKA
Uwaga dotycząca języka Streszcz. ang.
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Dietetyka
Określnik chronologiczny starożytność.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 125014
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Mięso
Określnik rzeczowy aspekt zdrowotny
Określnik chronologiczny starożytność.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 125020
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Odżywianie
Określnik chronologiczny starożytność.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 125021
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Mięso
Określnik rzeczowy konsumpcja
Określnik chronologiczny starożytność.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 125022
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Rośliny strączkowe
Określnik rzeczowy konsumpcja
Określnik chronologiczny starożytność.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 125023
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Warzywa
Określnik rzeczowy konsumpcja
Określnik chronologiczny starożytność.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 125024
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Warzywa
Określnik rzeczowy zastosowanie w leczeniu
Określnik chronologiczny starożytność.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 125025
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Kokoszko, Maciej
Daty biograficzne (1962- ).
Określenie rodzaju współpracy Red.
9 (RLIN) 125013
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element Uniwersytet Łódzki.
Nazwa jednostki podrzędnej Wydawnictwo.
Relationship pbl
9 (RLIN) 100677
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII
Tytuł Byzantina Lodziensia
Numeracja 19
9 (RLIN) 125019
920 ## -
-- 978-83-7969-456-3
942 ## - POLA KOHA
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane Inne/Ogólny schemat klasyfikacji
Typ dokumentu Reading room collection
Holdings
Status wycofania Status zagubienia Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane Status zniszczenia Dostępność Biblioteka macierzysta Obecna biblioteka Lokalizacja Data nabycia Źródło nabycia Wartość, cena zakupu Numer inwentarzowy Ilość wypożyczeń Sygnatura Kod kreskowy Ostatnio widziany Koszt zastąpienia Cena obowiązuje od Typ dokumentu Koha
    Inne/Ogólny schemat klasyfikacji     BUEK BUEK Magazyn 23/03/2023 IN/64/2023 41.35 1000341805   341804/2 1000341805 23/03/2023 41.35 23/03/2023 Basic collection