MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01637cam a2200409 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
Pole kontrolne |
xx003381853 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
Pole kontrolne |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
Pole kontrolne |
20241231093647.0 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
9788379694563 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)907364766 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
Ł U/ar |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
Ł U/ar |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
Ł U/ar |
-- |
Ł U/JŁs |
041 0# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język streszczeń |
eng |
099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC) |
Classification number |
ja2015001717 |
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). |
Oznaczenie podserii/części/sekcji |
Cz. 2, |
Nazwa podserii/części/sekcji |
Pokarm dla ciała i ducha / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
red. Maciej Kokoszko. |
246 30 - WARIANT TYTUŁU |
Tytuł |
Pokarm dla ciała i ducha |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Łódź : |
Nazwa wydawcy |
Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, |
Data wydania |
cop. 2014. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
VII, 607, [1] s. ; |
Format |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA |
Tytuł |
Byzantina Lodziensia ; |
Numeracja |
19 |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. s. 527-574. Indeks. |
546 ## - UWAGA DOTYCZĄCA JĘZYKA |
Uwaga dotycząca języka |
Streszcz. ang. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Dietetyka |
Określnik chronologiczny |
starożytność. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
125014 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Mięso |
Określnik rzeczowy |
aspekt zdrowotny |
Określnik chronologiczny |
starożytność. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
125020 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Odżywianie |
Określnik chronologiczny |
starożytność. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
125021 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Mięso |
Określnik rzeczowy |
konsumpcja |
Określnik chronologiczny |
starożytność. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
125022 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Rośliny strączkowe |
Określnik rzeczowy |
konsumpcja |
Określnik chronologiczny |
starożytność. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
125023 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Warzywa |
Określnik rzeczowy |
konsumpcja |
Określnik chronologiczny |
starożytność. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
125024 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Warzywa |
Określnik rzeczowy |
zastosowanie w leczeniu |
Określnik chronologiczny |
starożytność. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
125025 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Kokoszko, Maciej |
Daty biograficzne |
(1962- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Red. |
9 (RLIN) |
125013 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Uniwersytet Łódzki. |
Nazwa jednostki podrzędnej |
Wydawnictwo. |
Relationship |
pbl |
9 (RLIN) |
100677 |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII |
Tytuł |
Byzantina Lodziensia |
Numeracja |
19 |
9 (RLIN) |
125019 |
920 ## - |
-- |
978-83-7969-456-3 |
942 ## - POLA KOHA |
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane |
Inne/Ogólny schemat klasyfikacji |
Typ dokumentu |
Reading room collection |