MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01254nam a2200325 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
Pole kontrolne |
xx004747177 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
Pole kontrolne |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
Pole kontrolne |
20241231091618.0 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)1129900124 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR 7/AK |
Language of cataloging |
pol |
Description conventions |
rda |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR 7/AKs |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR 7/BZ |
044 ## - KOD KRAJU MIEJSCA WYDANIA |
Kod kraju wydania |
au |
-- |
gw |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Saldau, Ernst. |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
9 (RLIN) |
18754 |
245 14 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Die Schokolade- und Kakaopulverfabrikation : |
Ciąg dalszy tytułu |
nach dem neuesten Stande der Technik geschildert / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
von Ernst Saldau. |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Dritte, gänzlich neu bearbeitete Auflage. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Wien ; |
-- |
Leipzig : |
Nazwa wydawcy |
A. Hartlebens Verlag, |
Data wydania |
1924. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
VIII, 159 stron : |
Oznaczenie ilustracji |
ilustracje ; |
Format |
20 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA |
Tytuł |
A. Hartleben's Chemisch-technische Bibliothek ; |
Numeracja |
Bd. 79 |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Czcionka gotycka. |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Tytuł i numeracja serii za katalogiem DNB online. |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Indeks. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Czekolada |
Określnik rzeczowy |
produkcja i handel. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
38212 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kakao |
Określnik rzeczowy |
produkcja i handel. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
59338 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
A. Hartleben's Verlag. |
Określenie rodzaju współpracy |
Wydawca |
Relationship |
pbl |
9 (RLIN) |
139518 |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII |
Tytuł |
A. Hartleben's Chemisch-technische Bibliothek |
Numeracja |
79 |
9 (RLIN) |
65 |
942 ## - POLA KOHA |
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane |
Inne/Ogólny schemat klasyfikacji |
Typ dokumentu |
Archival collection |