MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01225cam a2200337 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
Pole kontrolne |
zz2002902008 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
Pole kontrolne |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
Pole kontrolne |
20241231091912.0 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI |
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki |
8388221329 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)830342224 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
WR O/IS |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
WR O/IS |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
WR O/LC |
-- |
WR O/ISs |
-- |
SZCZ M/WM |
041 1# - JĘZYK DOKUMENTU |
Język tekstu |
pol |
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego |
fre |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Toussaint-Samat, Maguelonne |
Daty biograficzne |
(1926-2018). |
9 (RLIN) |
21560 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Historia naturalna i moralna jedzenia / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Maguelonne Toussaint-Samat ; przeł. Anna Bożenna Matusiak, Maria Ochab. |
246 1# - WARIANT TYTUŁU |
Uwaga poprzedzająca tytuł |
Tyt. oryg.: |
Tytuł |
Histoire naturelle & morale de la nourriture |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
W.A.B., |
Data wydania |
2002. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
667, [5] s. ; |
Format |
21 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA |
Tytuł |
Seria z Wagą |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywność |
Określnik rzeczowy |
historia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
36374 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Żywienie |
Określnik rzeczowy |
aspekt społeczny |
-- |
historia. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
36358 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Matusiak, Anna |
Daty biograficzne |
(1940- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Tł. |
9 (RLIN) |
14109 |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Ochab, Maryna |
Daty biograficzne |
(1946- ). |
Określenie rodzaju współpracy |
Tł. |
9 (RLIN) |
15656 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Wydawnictwo WAB (1991-2012). |
Relationship |
pbl |
9 (RLIN) |
110911 |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII |
Tytuł |
Seria z Wagą |
9 (RLIN) |
1546 |
920 ## - |
-- |
83-88221-32-9 |
942 ## - POLA KOHA |
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane |
Inne/Ogólny schemat klasyfikacji |
Typ dokumentu |
Reading room collection |