Żywienie człowieka zdrowego i chorego. (Record no. 86335)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
pole stałej długości 02033cam a2200397 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
Pole kontrolne xx005410648
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO
Pole kontrolne NUKAT
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
Pole kontrolne 20241231102758.0
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki 9788301222864
Qualifying information Tom 2
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI
Międzynarodowy Znormalizowany Numer Książki 9788301221171
Qualifying information Tom 1-3
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU
Numer systemowy (OCoLC)1345684445
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD
Instytucja, która przygotowała dane do khw LUBL 58/RL
Language of cataloging pol
Description conventions rda
Instytucja, która wprowadziła rekord LUBL 58/RL
Instytucja, która zmodyfikowała rekord LUBL 58/ESOs
-- LUBL 58/RL
-- KAT 046/AGU
-- Ł 68/MN
245 00 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI
Tytuł Żywienie człowieka zdrowego i chorego.
Oznaczenie podserii/części/sekcji 2 /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności redaktorzy naukowi: Marian Grzymisławski, Małgorzata Moszak ; autorzy: Joanna Bajerska [i 39 pozostałych].
250 ## - STREFA WYDANIA
Oznaczenie wydania Wydanie III.
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Miejsce wydania Warszawa :
Nazwa wydawcy Wydawnictwo Naukowe PWN SA,
Data wydania 2022.
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO
Określenie formy dokumentu i/lub objętość XX, 619 stron :
Oznaczenie ilustracji ilustracje ;
Format 24 cm.
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI
Termin opisujący typ zawartości Tekst
Kod określający zawartość txt
Źródło rdacontent
337 ## - TYP MEDIÓW
Tryb odtwarzania Bez urządzenia pośredniczącego
Kod typu mediów n
Źródło rdamedia
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA
Hasło opisujące typ nośnika Wolumin
Kod typu nośnika nc
Źródło rdacarrier
500 ## - UWAGA OGÓLNA
Uwaga ogólna Tytuł tomu 1: Żywienie człowieka : podstawy nauki o żywieniu.
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ
Uwaga dotycząca bibliografii Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego Dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Żywienie
Określnik formy podręczniki akademickie.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 36357
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Dietetyka
Określnik formy podręczniki akademickie.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 25855
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający Dietoterapia
Określnik formy podręczniki akademickie.
Source of heading or term kaba
9 (RLIN) 160401
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Grzymisławski, Marian.
Określenie rodzaju współpracy Redakcja
9 (RLIN) 160395
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Moszak, Małgorzata.
Określenie rodzaju współpracy Redakcja
9 (RLIN) 160397
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa Bajerska-Jarzębowska, Joanna.
Określenie rodzaju współpracy Autor
9 (RLIN) 160396
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element Wydawnictwo Naukowe PWN.
Określenie rodzaju współpracy Wydawca
Relationship pbl
9 (RLIN) 100681
856 41 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO
Wyszczególnienie materiału Spis treści
Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) <a href="https://cybra.lodz.pl/umed-spis-tresci/MN/xx005410648.pdf">https://cybra.lodz.pl/umed-spis-tresci/MN/xx005410648.pdf</a>
856 48 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO
Wyszczególnienie materiału Okładka
Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) <a href="https://cybra.lodz.pl/umed-okladki/MN/xx005410648.jpg">https://cybra.lodz.pl/umed-okladki/MN/xx005410648.jpg</a>
920 ## -
-- 978-83-01-22286-4
-- Tom 2
920 ## -
-- 978-83-01-22117-1
-- Tom 1-3
942 ## - POLA KOHA
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane Inne/Ogólny schemat klasyfikacji
Typ dokumentu Reading room collection
Holdings
Status wycofania Status zagubienia Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane Status zniszczenia Dostępność Biblioteka macierzysta Obecna biblioteka Lokalizacja Data nabycia Źródło nabycia Wartość, cena zakupu Numer inwentarzowy Ilość wypożyczeń Sygnatura Kod kreskowy Ostatnio widziany UKD Koszt zastąpienia Cena obowiązuje od Typ dokumentu Koha
    Inne/Ogólny schemat klasyfikacji   Tylko na miejscu BUEK BUEK Czytelnia Główna 15/04/2023 K-55/2023 98.77 1000342457   342457/2 1000342457 15/04/2023 613 98.77 15/04/2023 Reading room collection