Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 3, Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Ewa Babicz-Zielińska [et al.].

Contributor(s): Sikorski, Zdzisław E, (1930- ) [Red.] | Babicz-Zielińska, Ewa | Wydawnictwa Naukowo-Techniczne [pbl]Material type: TextTextPublication details: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007. Edition: Wyd. 5 zmDescription: 246 s. : il. ; 24 cmContent type: Tekst Media type: Bez urządzenia pośredniczącego Carrier type: WoluminISBN: 9788320432763; 9788320432725Other title: Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywnościSubject(s): Żywność -- skład chemiczny -- podręczniki akademickie | Żywność -- analiza -- podręczniki akademickie | Substancje odżywcze -- podręczniki akademickie | Żywność -- skażenie -- podręczniki akademickie | Żywność -- kancerogenność | Alergia pokarmowa
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode
Basic collection Basic collection BUEK Magazyn 342011/3 Available 1000342013

Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności.

Wg metryki książki: Wyd. 5.

Bibliogr. przy rozdz. Indeks.

Książka polecana studentom i pracownikom naukowym wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp., przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności.