Sztuka fermentacji : praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, ziaren, mleka, fasoli, mięsa i innych produktów /

Katz, Sandor Ellix (1962- ).

Sztuka fermentacji : praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, ziaren, mleka, fasoli, mięsa i innych produktów / Tyt. oryg.: Art of fermentation : an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world Sandor Ellix Katz ; ze wstępem Michaela Pollana ; [przełożył: Bartłomiej Kotarski]. - Białystok : Wydawnictwo Vivante, 2016. - 620 s., [32] s. tabl. : il. kolor. ; 25 cm.

Tytuł oryginału: The art of fermentation : an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world. Zawiera słowniczek pojęć.

Bibliogr. s. 571-575. Indeks.

9788365442482


Fermentacja--poradniki.
Żywność fermentowana--poradniki.