MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01330cam a2200265 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
Pole kontrolne |
zz2006967777 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
Pole kontrolne |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
Pole kontrolne |
20241231101359.0 |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)69306174 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
OLSZT 003/WO |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
OLSZT 003/WO |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
OLSZT 003/WO |
-- |
OLSZT 003/DSs |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Budsławski, Józef |
Daty biograficzne |
(1912-1978). |
9 (RLIN) |
134235 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Zarys chemii mleka : |
Ciąg dalszy tytułu |
chemia i biochemia mleka oraz jego przetworów / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Józef Budsławski. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy |
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, |
Data wydania |
1971. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
331, [1] s. : |
Oznaczenie ilustracji |
il. ; |
Format |
25 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
504 ## - UWAGA DOTYCZĄCA BIBLIOGRAFII ZAŁĄCZNIKOWEJ |
Uwaga dotycząca bibliografii |
Bibliogr. przy rozdz. Indeksy. |
521 8# - UWAGA DOTYCZĄCA PRZEZNACZENIA CZYTELNICZEGO |
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego |
Podręcznik pomocniczy dla studentów stacjonarnych i zaocznych Wydziału Technologii Mleczarskiej i Żywności, Wyższej Szkoły Rolniczej, oraz dla studentów pokrewnych kierunków studiów innych szkół wyższych, w zakresie nauki o surowcach i produktach pochodzenia zwierzęcego. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Mleko |
Określnik rzeczowy |
skład chemiczny |
Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
134251 |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Produkty mleczne |
Określnik rzeczowy |
skład chemiczny |
Określnik formy |
podręczniki akademickie. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
160030 |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element |
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne. |
Relationship |
pbl |
9 (RLIN) |
101805 |
942 ## - POLA KOHA |
Schemat, według którego wydawnictwa są ustawiane |
Inne/Ogólny schemat klasyfikacji |
Typ dokumentu |
Reading room collection |